Oscar Pistorius, găsit vinovat de CRIMĂ! Atletul paralimpic riscă cel puţin 15 ani de închisoare

03 Dec 2015 | scris de Veronica Micu
Oscar Pistorius, găsit vinovat de CRIMĂ! Atletul paralimpic riscă cel puţin 15 ani de închisoare

Decizia instanței vine în urma apelului înaintat de Parchetul sud-african, care a contestat condamnarea inițială a sportivului, la cinci ani de închisoare pentru uciderea involuntară a prietenei sale, Reeva Steenkamp, în februarie 2013.

Potrivit Le Figaro, judecătorul a precizat că acuzatul "este vinovat de omor, el având intenţii criminale" atunci când şi-a folosit arma. Drept urmare, urmează o deliberare a primei instanțe, pentru modificarea duratei pedepsei.

Anul trecut, un judecător l-a condamnat pe Pistorius la 5 ani de închisoare cu executare pentru "omor din culpă", însă procurorii au argumentat faptul că acesta ar trebui cercetat pentru omor calificat.

În octombrie, atletul paralimpic a fost eliberat, fiind plasat în arest la domiciliu, în locuința unchiului său din Pretoria.

Oscar Pistorius, în vârstă de 27 de ani, a împuşcat-o mortal, la 14 februarie 2013, pe Reeva Steenkamp, un model sud-african cu care avea o relaţie de trei luni. Potrivit anchetatorilor, Pistorius a ucis-o pe Reeva Stenkamp cu patru focuri de armă trase prin ușa închisă a toaletei vilei sale din Pretoria. Atletul a susținut pe tot parcursul procesului că și-a confundat prietena cu un hoț care a pătruns în locuința sa, însă procurorii l-au contrazis, susținând că a fost vorba de o crimă.

Alte stiri din Externe

Ultima oră