Oribil. Numeroase rămășițe umane, găsite la zece luni de la doborârea zborului MH17

22 Apr 2015
Oribil. Numeroase rămășițe umane, găsite la zece luni de la doborârea zborului MH17
''Numeroase rămășițe de corpuri umane'' și resturi ale avionului Boeing prăbușit la jumătatea lunii iulie 2014 în estul Ucrainei au fost găsite în cursul unor noi acțiuni de căutare, au anunțat autoritățile olandeze, citate de 20minutes.fr.

Cei 298 de pasageri și membri ai echipajului, dintre care două treimi olandezi, au murit după ce un avion al Malaysia Airlines, zborul MH17, a fost doborât pe 17 iulie de o rachetă în timp ce survola zona aflată în război.
”Au fost găsite numeroase rămășițe de corpuri umane”, a indicat Ministerul olandez al Justiției într-un comunicat, în timp ce acțiunile de căutare, întrerupte în iarnă, au fost reluate la 16 aprilie.
Circa 50 de metri cubi de resturi ale avionului prăbușit, precum și obiecte ale victimelor, bijuterii, pașapoarte și fotografii, au fost strânse și vor fi trimise în Olanda, împreună cu rămășițele pământești.
Olanda a adus deja, cu ocazia precedentelor misiuni, numeroase rămășițe pământești, lucruri personale ale victimelor și resturi ale avionului. Până în prezent au fost identificate 296 de victime.
Noile cercetări au fost întreprinse îndeosebi într-o zonă inaccesibilă pentru precedentele misiuni, din cauza luptelor dintre rebelii proruși și armata ucraineană. Deoarece linia frontului s-a deplasat, zona este acum accesibilă acțiunilor de căutare.

Alte stiri din Externe

Ultima oră