Orban propune ca granitele Greciei sa fie aparate de militarii unor tari UE

23 Sep 2015
Orban propune ca granitele Greciei sa fie aparate de militarii unor tari UE
Premierul ungar Viktor Orban critica “imperialismul moral” pe care incearca Angela Merkel sa-l impuna Europei in problema refugiatilor si apara dreptul Ungariei de a-si stabili propria poltica in aceasta directie.

Prezent la o reuniune a Uniunii Crestin- Sociale din Bavaria, partid care face parte din alianta din guvernamant , Orban a anunta ca tara sa va continua politica de construire a aunor garduri la frontierele trecute ilegal de refugiati precizand ca acestea au rolul  de a proteja si  Germania.

Totodata el a anuntat ca Ungaria va prezenta la Consiliului Europei un plan in sase puncte  menit sa tina sub control afluxul imigtationist.

Cea mai importanta propunere a lui Orban vizezza crearea unei forte militare a statelor europene care sa aiba drept scop apararea granitelor Greciei. De aceea , spune Orban , e nevoie ca Grecia sa accepte ca sarcina apararii granitelor sa fie “predata” altor state europene.

E putin probabil ca Atena va accepta asa ceva.

Pe de alta parte, Orban propune ca procesul de separare a refugiatilor de imigrantii economici sa aiba in afara spatiului Schengen. Si aceata propunere e greu de realizat pentru ca niciun stat nu va accepta sa devina un “teritoriu de selectie” pentru imigrantii care se indreapta in numar tot mai mare spre Europa Occidentala.  

Alte stiri din Externe

Ultima oră