ONU cere UE să ajute urgent Grecia

10 Iul 2015
ONU cere UE să ajute urgent Grecia
Agenția ONU pentru refugiați a transmis vineri că Grecia are nevoie urgent de ajutor pentru a face față celor 1.000 de imigranți care ajung zilnic pe teritoriul său. Peste 77.000 de persoane au ajuns pe mare în Grecia în acest an, cel puțin 60% dintre ei fiind sirieni, alții provenind din Afganistan, Irak, Eritreea sau Somalia, potrivit Agenției ONU pentru refugiați, scrie agerpres.ro.

"Situația economică volatilă, combinată cu numărul tot mai mare de nou-veniți, pune o presiune extrem de mare pe micile comunități din insule", a declarat William Spindler, din partea Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR).

Autoritățile locale din insule, printre care și Lesvos, unde situația este 'extrem de dificilă', nu reușesc să facă față afluxului masiv de refugiați, a spus el, adăugând că majoritatea dintre ei merg mai departe spre Macedonia, Serbia și Ungaria după ce sunt luați în evidență de către poliția elenă.

"Ne așteptăm ca UE să-și activeze răspunsul de urgență, deoarece Grecia este parte a Uniunii Europene. Această situație are loc în Europa, la ușa Europei. Grecia are nevoie urgent de ajutor și ne așteptăm ca Europa să intervină", a spus Spindler.

Aproximativ 150.000 de imigranți au ajuns în Europa pe mare în acest an, cei mai mulți dintre ei în Grecia și Italia, a precizat Organizația Internațională pentru Migrație (OIM). Peste 1.900 de imigranți s-au înecat în Mediterana, de două ori mai mulți decât în aceeași perioadă a anului trecut, a spus purtătorul de cuvânt Joel Millman. 

Citiţi mai multe ştiri din Externe!

Alte stiri din Externe

Ultima oră