O televiziune din Rusia a dezvăluit, din greşeală, ARMA SECRETĂ cu care Putin vrea să distrugă SCUTUL AMERICAN! Reacția Kremlinului (VIDEO)

12 Noi 2015
O televiziune din Rusia a dezvăluit, din greşeală, ARMA SECRETĂ cu care Putin vrea să distrugă SCUTUL AMERICAN! Reacția Kremlinului (VIDEO)
Gafă de proporţii a unui post de televiune din Rusia! În timpul unui material despre capacitatea armatei ruse de a contracara scutul antirachetă al NATO, jurnaliştii ruşi au uitat să blureze un document TOP SECRET. Înregistrarea a fost făcută în timpul unei reuniuni pe care președintele Putin a avut-o luni cu responsabili militari în stațiunea Soci de pe țărmul Mării Negre.
 
Fără să ştie că dezvăluie informații secrete despre o armă aflată în faza de experimentare și care încă nu a intrat în dotarea armatei, televiziunea rusă a difuzat imagini cu un sistem de torpile cu încărcătură nucleară, despre care Vladimir Putin a declarat că este capabil să distrugă orice scut antirachetă instalat de SUA în Europa de Est.
 
În imagini se vede cum un responsabil militar rus răsfoiește un document ce conține desene și descrieri tehnice ale noului sistem de torpile cu încărcătură nucleară, denumit Status-6, scrie The Mirror. Conform documentului, aceste torpile, amplasate pe submarine, pot "contamina zone întinse care devin inutilizabile pentru orice activitate militară, agricolă sau economică pentru o perioadă îndelungată".



"Unele date secrete au fost filmate, motiv pentru care aceste imagini au fost ulterior şterse de pe site-urile televiziunilor", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.
 
Unii spun însă că aceste imagini ar fi fost făcute publice în mod intenţionat, tocmai pentru a arăta lumii puterea armată a Rusiei. Un argument în favoarea acestei ipoteze ar fi faptul că alte documente prezentate în cadrul aceluiaşi reportaj au fost blurate de jurnalişti.
 
Avertismentul lui Putin
 
Marţi, Vladimir Putin a avertizat că armata rusă dezvoltă arme capabile să distrugă orice scut antirachetă instalat de SUA în Europa de Est.
 
"În ultimii trei ani, companiile militare ruse au dezvoltat şi au testat cu succes mai multe sisteme avansate capabile să îndeplinească sarcini într-un mediu antibalistic evoluat. Forţele armate ruse au început să primească aceste sisteme de anul acesta", a declarat Putin, conform Sputnik International.
 
Potrivit liderului rus, pretextele conform cărora sistemele antirachetă din Europa de Est ar viza ameninţările balistice din partea Iranului şi Coreei de Nord ascund adevăratele intenţii ale Statelor Unite, de a dobândi superioritate militară.
 
"Adevăratul scop este neutralizarea potenţialului nuclear al altor state, inclusiv al Rusiei şi al aliaţilor ei", a precizat Vladimir Putin.
 
Moscova a acuzat de multe ori că sistemele antirachetă care urmează să fie instalate în România şi Polonia reprezintă încălcări ale prevederilor Tratatului forţelor nucleare intermediare (INF). În martie, Serghei Riabkov, adjunctul ministrului rus de Externe, afirma că sistemele MK-41 (Aegis) sunt utilizate pentru rachete cu rază medie şi lungă de acţiune - sisteme interzise prin Tratatul forţelor nucleare intermediare. Washingtonul a exprimat propriile nemulţumiri privind presupuse încălcări ale Tratatului de către Rusia.
 
Ca reacţie la acuzaţiile Moscovei, Preşedinţia Statelor Unite a comunicat în mai multe rânduri că sistemul american de apărare antirachetă care va fi amplasat în România nu încalcă Tratatul forţelor nucleare intermediare (INF).
 
Statele Unite şi NATO au explicat de mai multe ori că elementele antirachetă instalate în Europa nu sunt îndreptate împotriva Rusiei, având rolul de a contracara ameninţări provenind din ţări care nu se conformează reglementărilor internaţionale, precum Iranul. (V.M.)
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră