O tânără de 15 ani din India a pedalat 460 de kilometri pentru a-și salva tatăl de la moarte

25 Mai 2020 | scris de A.A.
O tânără de 15 ani din India a pedalat 460 de kilometri pentru a-și salva tatăl de la moarte

O tânără de doar 15 ani din zona de est a Indiei, Jyoti Kumari, a reflectat intens asupra călătoriei de peste 460 de km pe care trebuia să o facă împreună cu tatăl său pentru a-și salva propriile vieți, relatează The Guardian.

Fata a decis să se aventureze în această călătorie pentru a-și salva tatăl cu grave afecțiuni locomotorii de la foamete și chiar moarte.

”Nu aveam nicio altă opțiune. Nu am fi supraviețuit pandemiei dacă nu m-aș fi întors în satul natal”, a declarat tânăra.

Kumari a precizat că atât ea, cât și tatăl său ar fi murit de foame dacă ar fi rămas într-o suburbie a orașului New Delhi, Gurugram, fără absolut niciun venit în urma măsurilor de închidere a economiei impuse de autoritățile indiene.

Tatăl său care și-a pierdut funcțiile locomotorii în urma unui accident, își câștiga existența din condusul unei ricșe motorizate. Dar, cum afacerile non-esențiale au fost blocate ca urmare a pandemiei, s-a alăturat și el lungii liste de șomeri ai Indiei. Chiriașul nu a vrut să amâne plata chiriei și chiar l-a amenințat cu evacuarea.

În aceste condiții, fata a decis să se salveze, astfel a cumpărat o bicicletă și luându-l în spate pe tatăl său, a pedalat înapoi în satul natal.

Călătoria a durat 10 zile chiar dacă temperaturile au fost foarte ridicate și cei doi au supraviețuit din mila cetățenilor aceștia oferindu-le apă și hrană. O singură dată a fost ajutată de un tir care i-a luat în drumul său pentru a le ușura întoarcerea acasă.

Tatăl și fiica au ajuns în satul natal, Darbhanga, acum o săptămână, reunindu-se cu familia care a reușit să părăsească capitala Indiei de la începutul carantinei din 25 martie.

”A fost o călătorie extrem de dificilă. Vremea a fost prea caldă, dar nu aveam altă soluție. Singurul meu scop a fost să mă întorc acasă”, declară Kumari.

La sosirea lor, autoritățile le-au plasat în carantină ca măsură obligatorie pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

India a reușit să aplatizeze curba răspândirii raportând 125.102 cazuri pozitive și doar 3.867 de decese. Marea majoritate a locuitorilor au decis să se întoarcă în regiunile natale o dată cu închiderea economiei și au avut de întruntat un drum lung efectuat pe jos, pe bicicletă sau orice altă modalitate de transport alternativ.

Autoritățile au închis traficul rutier, feriviar și orice altă alternativă de transport, iar oamenii, în fața pericolului de a muri de foame au înfruntat orice pericol pentru a se reuni cu familia. Mulți și-au pierdut piața în lungul drum efectuat.

Călătoria tinerei a captat atenția spațiului public. Federația Națională de Ciclism, organismul care se ocupă de descoperirea talentelor ce vor fi trimise în olimpiadele internaționale, i-a propus fetei să o transporte înapoi în New Delhi și să reia cursa pentru a-i testa talentele. Fiica președintelui american, Ivanka Trump, a fost impresionată de gestul lui Kumari, declarând că a dat dovadă de o perseverență și dragoste ieșite din comun.

Chiar dacă Kumari a fost încântată de reacția oamenilor a declarat că gestul său nu a fost menit să atragă atenția, ci a fost o pură reacție într-o situație disperată.

Alte stiri din Externe

Ultima oră