O româncă și-a aruncat bebelușul nou-născut într-un tufiș. Vezi reacția poliției germane

19 Aug 2015
O româncă și-a aruncat bebelușul nou-născut într-un tufiș. Vezi reacția poliției germane
La data de 14 iunie 2014, câțiva trecători au găsit un nou-născut într-o pungă de plastic, abandonat într-un tufiș lângă o piață de vechituri din orașul german Gutersloh, aflat în apropriere de Bielefeld.  

Poliția locală a deschis o anchetă, iar în data de 9 iulie a arestat o femeie de 38 de ani, originară din România. Ea muncea de mai multe luni, în calitatea de angajat sezonier, într-un abator din oraș.

În urma interogatoriului, ea a mărturisit că este mama băiețelului și că a încercat să scape de el, aruncându-l în tufiș. Femeia a fost reținută pentru tentativă de omor și dusă în arest preventiv în Bielefeld.

Între timp, băiețelul de două luni a fost preluat de oficiul pentru protecția copilului și dat în îngrijire unei familii din zonă. “În ciuda celor întâmplate, copilul se află într-o stare medicală bună”, notează Westfalen-Blatt.

Femeia solicită acum, prin intermediul avocatului ei, să fie eliberată. Avocatul subliniază că ea nu reprezintă un pericol pentru societate, iar cele două luni petrecute în arest nu sunt justificate.

“Clientului meu îi merge foarte rău. Ea nu are nimic și pe nimeni. Starea ei s-a agravat în timpul arestului. Ea trebuie să fie eliberată”, a delarat avocatul Peter Wuller, pentru sursa citată.

El consideră că sunt șanse mari ca românca să fie eliberată în cursul acestei săptămâni, dacă el va reuși să ateste că ea dispune de un domiciliu stabil.

Între timp, procurorii o supun pe femeie mai multor teste psihologice, pentru a dovedi dacă ea a avut discernământ când a comis fapta. (I.D)

Alte stiri din Externe

Ultima oră