O româncă a distrus două candelabre vechi din Pantheonul de la Roma

28 Mar 2017 | scris de Gabriela Antoniu
O româncă a distrus două candelabre vechi din Pantheonul de la Roma

A româncă a distrus două candelabre de lemn din secolul al XVIII-lea din Pantheonul de la Roma, relatează agenţia italiană ANSA. Duminică, femeia în vârstă de 40 de ani, a rupt braţul unui candelabru şi l-a aruncat pe jos, în templul Împăratului Augustus.

Conform ibtimes.co.uk, femeia se numeşte Cristina Conachi, iar duminică a lovit în mod repetat candelabrele, iar atunci când unul dintre ele nu se spărgea, le-a lovit unul de celălalt. Ca urmare, braţul unui candelabru a fost distrus, iar celălalt candelabru distrus complet.

Agenţii de pază au intervenit şi au reţinut-o pe româncă până la sosirea poliţiei. Ea a fost acuzată de daune deosebit de grave produse unor obiecte de importanță culturală. Conachi a refuzat să ofere o adresă de domiciliu și a declarat poliției că "nu știe de ce a făcut-o.“

Autorităţile italiene pregătesc pedepse mai dure pentru a descuraja vandalizarea monumentelor de cultură. La începutul acestui an, ministrul Culturii, Dario Franceschini, a cerut înăsprirea pedepselor după mai multe incidente în care unele persoane au spart bucăţi din Colosseum ca suveniruri sau şi-au încrustat numele pe monument. În noiembrie, statuia unui elefant din Piazza Minerva, aflată în spatele Pantheonului, a fost vandalizată. 

Măsurile propuse de Franchescini vizează introducerea unei infracţiuni specifice privind distrugerea sau deteriorarea patrimoniului cultural sau a peisajelor, pedepsele urmând să crescă de la 1 la 5 ani de închisoare.  

Alte stiri din Externe

Ultima oră