O prințesă, descendentă a dinastiei Habsburg, a murit la 31 de ani

16 Mai 2020 | scris de B.M.D.
O prințesă, descendentă a dinastiei Habsburg, a murit la 31 de ani

Prinţesa Maria Galitzine, ai cărei străbunici pe linie maternă au fost ultimul împărat şi ultima împărăteasă ai Austriei, a murit din cauza unui anevrism cardiac la vârsta de 31 de ani, informează site-ul revistei americane People, citat de agerpres.ro.

Prinţesa Maria Petrovna Galitzine, devenită Maria Singh după căsătorie, a murit în oraşul Houston pe 4 mai, cu doar câteva zile înainte de a împlini vârsta de 32 de ani, potrivit necrologului său publicat în cotidianul american The Houston Chronicle.

Ea era fiica prinţului Piotr Galitzine şi a prinţesei Maria-Anna Galitzine şi a fost înmormântată pe 8 mai în secţiunea ortodoxă a cimitirului Forest Park Westheimer din Houston.

Un purtător de cuvânt al Ligii Împăratului Carol - o organizaţie dedicată împăratului Carol I al Austriei, care a domnit în Austro-Ungaria din 1916 până în 1918 - a confirmat aceste informaţii pentru site-ul Bunte.de.

Maria Galitzine s-a născut în Luxemburg şi şi-a petrecut copilăria la Moscova, unde a studiat la Şcoala Germană. După absolvire, s-a mutat în Belgia şi şi-a continuat studiile la Colegiul de Artă şi Design, apoi a început să lucreze ca designer de interioare în oraşele americane Chicago şi Houston.

S-a căsătorit cu Rishi Roop Singh, un maestru bucătar din Houston, în anul 2017. Cei doi au împreună un fiu, Maxim, în vârstă de doi ani.

Statutul ei princiar este asigurat de ambele ramuri ale familiei sale. Tatăl ei este un aristocrat rus, iar mama ei este fiica arhiducelui Rudolf al Austriei, care a fost cel mai tânăr fiu al împăratului Carol I al Austriei şi al împărătesei Zita de Bourbon-Parma (ultimul împărat şi ultima împărăteasă ai Austriei), datorită cărora Maria Galitzine a fost considerată o descendentă a dinastiei Habsburg. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră