O NOUĂ MODĂ ÎNGRIJORĂTOARE. Roofing, adică selfie extrem (VIDEO)

19 Aug 2015
O NOUĂ MODĂ ÎNGRIJORĂTOARE. Roofing, adică selfie extrem (VIDEO)
În unele ţări, roofing-ul tinde să detroneze banala modă a selfie-urilor pe stradă, în casă sau oriunde altundeva, publicate pe reţelele de socializare, scrie Deutsche Welle despre noua modă a selfie-urilor extreme. Cei mai teribilişti sunt tinerii din Rusia şi Ucraina, care se caţără în acest scop, neasiguraţi, pe clădiri sau poduri înalte. Doi dintre teribiliștii care au ajuns să devină celebri pe Internet sunt Vitali Raskalov și Vadim Mahorov, doi ruși cărora le plac senzațiile tari, și care și-au făcut o specialitate din escaladarea celor mai înalte clădiri din lume, în totală ilegalitate și cu mâna goală.

Ultimul teren de joacă a fost Shenzhen Finance Centre, un zgârie-nori încă în construcție în metropola din sudul Chinei, care are 660 de metri înălțime, ceea ce-l face a doua cea mai înaltă clădire din lume, după Burj Khalifa din Dubai, scrie francetvinfo.fr.

Pe site-ul lor Internet, botezat ”on the roofs” (”Pe acoperișuri”), Vitali și Vadim explică faptul că și-au ales cu mare grijă ziua și locul grozăviei lor. Au ”atacat” Shenzhen Finance Center în timpul Anului Nou Chinezesc în plină noapte, când șantierul era gol, fără muncitori. O ascensiune pe care au fotografiat-o și filmat-o. Și pe care au încheiat-o cu un selfie apoteotic.

Cei doi nu sunt la prima încercare. Au mai atacat turnul din Shanghai, înalt de 650 de metri, dar și catedrala din Koln, Germania, și piramida lui Keops, din Egipt, scrie francetvinfo.fr.

Căţăratul pe cablurile de oţel ale podului Russki din Vladivostok, înalt de 300 de metri, a fost cea mai tare experienţă a lui Artiom Monachov (20 de ani). Dar nici acoperişurile palatelor din Sankt Petersburg sau zgârie-norii din Moscova n-au rămas neexplorate de tânărul fotograf profesionist şi roofer, scrie dw.de.

Roofing se numeşte noul fenomen devenit deosebit de popular mai ales în Rusia şi Ucraina. O acţiune extrem de periculoasă al cărei farmec este tocmai riscul - afirmă psihologul Sebastian Reinold: "Jocul cu moartea îi incită." Roofing-ul este parte din fenomenul aşa-numitei explorări urbane pe cont propriu.

Moda roofing-ului vine din Rusia - ţara cu un mare număr de tineri uniţi în special pe reţelele de socializare. Vara e sezonul căţărătorilor. Pe Facebook, Instagram şi pe VKontakte (corespondenta în limba rusă a reţelei Facebook) sunt publicate zilnic fotografii sau filmuleţe realizate la înălţime de către amatorii de senzaţii tari. Mulţi rooferi se bucură de susţinerea unei largi comunităţi online - un important stimulent pentru cei dornici să-şi testeze limitele, precizează dw.de. 


 

Alte stiri din Externe

Ultima oră