O idee de la Londra."Stai in tara ta si vii cand te chem eu"

30 Aug 2015
O idee de la Londra.
O interventie a ministrului de interne Theresa May in criza refugiatilor arata cam care e trendul polticilor referitoare la dreptul  de libera circulatie in cadrul Uniunii Europene.

Doamna May crede ca eliminarea controalelor la frontierele nationale au dus la actuala criza.

“După cum țările din Europa își dau tot mai bine seama, aceste tragedii au fost exacerbate de sistemul european fără frontiere", a scris May intr-un articol publicat de The Sunday Times.

Iar oficialul britanic explica ca libera circulatie nu inseamna “libertatea de a traversa granitele pentru a cauta de lucru” ci “libertaea de a te deplasa in locurile unde ti s-a oferit un loc de munca”

May considera ca initial, sensul acestui concept nu-ti permitea sa circuli cum vrei si unde vrei in UE.

Pornind de la refugiatii din Orientul Mijlociu si din nordul Africii, May vrea intr-un fel si rezolvarea problemei milioanelor de muncitori din tarile sarace ale UE care “au invadat” Occidentul bogat(vezi campaniile din Marea Britanie la adresa “romanilor hoti” veniti sa fure din munca cetatenilor englezi.)

Aici e si miza evolutiei viitoare a UE. Daca idei de genul “stai acasa si vii la munca cand te chemam”devin politica oficiala, probabil ca intreaga constructie a Uniunii Europene se va prabusi.
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră