O bază militară din Transnistria a fost lovită de o dronă din Ucraina

17 Mar 2024
O bază militară din Transnistria a fost lovită de o dronă din Ucraina

Oficialii din această regiune separatistă pro-rusă a Moldovei spun că o dronă explozivă, trimisă din Ucraina, a lovit o bază militară din capitala sa Tiraspol, scrie 20minutes

Războiul din Ucraina nu are loc numai pe teritoriul ucrainean. Transnistria , o regiune separatistă pro-rusă a Moldovei , a declarat duminică că o dronă explozivă, trimisă din Ucraina vecină, a lovit o bază militară din capitala sa.

„O explozie a provocat un incendiu pe teritoriul unei baze militare din Tiraspol. [Concluziile] preliminare au stabilit că explozia a fost provocată de un atac cu dronă kamikaze ”, a declarat Ministerul Securității de Stat al autoproclamatei republici, citat de presa rusă și locală, precizând că dispozitivul provine din regiunea Odesa din Ucraina.

Televiziunea publică din regiune a publicat pe contul său Telegram un film de supraveghere care arată un proiectil lovind un elicopter militar care a explodat și a luat foc în acest proces.

Kievul a descris acest atac cu dronă drept o „provocare” rusă, iar Moldova a respins duminică pretențiile autorităților separatiste pro-ruse. „Autoritățile de la Chișinău, în contact cu partea ucraineană, nu confirmă niciun atac asupra regiunii transnistrene”, asigură guvernul într-un comunicat de presă.

1.500 de soldați ruși în Transnistria

Din anii 1990, Rusia susține acest teritoriu separatist al Moldovei, o țară pro-europeană și de limbă română din fosta URSS, învecinată cu Ucraina. Rusia susține în mod regulat că Moldova și Ucraina pregătesc provocări sau atacuri acolo.

O fâșie îngustă de pământ situată între Moldova și Ucraina, Transnistria, s-a separat după un scurt război în 1992 împotriva armatei moldovenești. Rusia mai păstrează acolo 1.500 de soldați, potrivit cifrelor oficiale, cu rolul de a desfășura o misiune de menținere a păcii.

Alte stiri din Externe

Ultima oră