IMPRESIONANT! O activistă din Spania a sărit în mijlocul unei coride, pentru a apăra un taur muribund (VIDEO)

15 Aug 2015
IMPRESIONANT! O activistă din Spania a sărit în mijlocul unei coride, pentru a apăra un taur muribund (VIDEO)
Într-un act extraordinar de curaj, o activistă pentru drepturile animalelor a sărit în arena luptei cu tauri din Malaga, Spania. Şi, pentru câteva clipe, Virginia Ruiz (38 ani) a reușit să-l protejeze cu propriul corp pe taurul care urma să fie executat. Apoi, oficialii arenei și fanii furioși au îndepărtat-o din arenă.

Virginia Ruiz a participat la lupta cu tauri într-o zi în care spectatorii au avut acces gratuit în arena cu 9.000 de locuri. Ea spune că a mers acolo doar cu intenția de a filma cruzimea oamenilor faţă de animale. Apoi, „am auzit taurul plângând în durere, am sărit jos și am traversat ringul unde el zăcea, pe moarte”, a declarat Ruiz pentru www.thedodo.com. A fost un gest impulsiv, spune ea. „Pentru că mergeam, nu alergam, ei (spectatorii) nu și-au dat seama că sunt un activist, până când nu am ajuns foarte aproape de taur. El era încă în viață, înainte de a i se face înjunghierea finală, cu cuțitul mic în partea din spate a gâtului. Plângea și încerca să se uite înspre oameni", spune Virginia Ruiz. „M-a privit și cred că a simțit energia mea. Am vrut să-i arăt iubirea mea, înainte ca el să plece de pe pământ".



După ce oficialii au ajuns la ea, mulțimea de fani ai luptelor cu tauri au batjocorit-o, strigându-i „fuera!” (ieși) la unison. „Mi-au strigat numele”, a declarat Ruiz, „m-au lovit, m-au scuipat, mi-au spus să mă întoarc la bucătărie și m-au numit curvă."

 

Apoi, taurul a fost înjunghiat la moarte.

Virginia Ruiz, care militează pentru interzicerea luptelor cu tauri încă din 2008, spună că în arenă erau circa 1500 de persoane, printre care  și mulți copii. „Vrem pentru America să știe ce se întâmplă aici. Hemingway s-a înșelat în privința aceastei tradiții barbare. Ne e rușine. Nu ne reprezintă. Spania înseamnă mai mult decât luptele cu tauri. Suntem un popor minunat. Suntem consideraţi ca o țară din lumea a treia în spaţiul european.”

Parlamentul European subvenționează acest sportul sângeros, al luptelor cu tauri, cu 600 de milioane de euro, în fiecare an.

Virginia Ruiz a fost escortată în afara arenei și a fost sancţionată pentru violarea unei proprietăţi private. Amenda poate ajunge până la 6000 de euro. Ȋnsă activista spune că nu regretă deloc gestul făcut. „Simt că a fost un lucru bun”, a declarat ea. „El știa că lupt pentru drepturile sale.” 
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră