NU MAI AU LIMITĂ. ISIS îndeamnă la cucerirea Istanbulului! (VIDEO)

18 Aug 2015
NU MAI AU LIMITĂ. ISIS îndeamnă la cucerirea Istanbulului! (VIDEO)
Gruparea Statul Islamic (ISIS) a dat publicităţii recent o înregistrare video în care îndeamnă poporul turc să cucerească Istanbulul şi Turcia de la cei care cooperează cu Occidentul, făcând referire la preşedintele Recep Tayyip Erdogan ca la un „Satana” care a vândut ţara SUA şi puterilor occidentale. Erdogan este aspru criticat pentru sprijinul Turciei faţă de coaliţia condusă de SUA în lupta contra ISIS.

Mesajul, în limba turcă, li se adresează turcilor care trebuie să se răscoale împotriva ateilor, a cruciaţilor şi a Satanei care îi păcăleşte şi îi transformă în sclavi ai necredincioşilor, până nu e prea târziu, scrie dailysabah.tr.

În înregistrarea video, denumită “Un mesaj către Turcia”, combatantul ISIS îl acuză pe Erdogan că “și-a vândut țara cruciaților” și că le-a permis Statelor Unite să aibă acces la bazele aeriene turcești “doar pentru a-și păstra funcția”.

“Împreună și sub ordinele lui Abu Bakr al Baghdadi (liderul ISIS) să cucerim Istanbulul. Trădătorul Erdogan lucrează zi și noapte să-l predea cruciaților”, a mai spus bărbatul.

El a descris de asemenea militanții kurzi PKK din Turcia, dintre care unii s-au alăturat luptei împotriva Statului Islamic în Siria, ca fiind “atei”, și a avertizat că estul Turciei va cădea în mâinile kurzilor dacă luptătorii islamiști nu vor acționa. (I.D)

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră