Nu-i liniște în SUA. Stare de urgență decretată la Ferguson, proteste și violențe au cuprins orașul (VIDEO)

11 Aug 2015
 Nu-i liniște în SUA. Stare de urgență decretată la Ferguson, proteste și violențe au cuprins orașul (VIDEO)
S-a împlinit un an de când Michael Brown, un tânăr de culoare din Ferguson, SUA, a fost împușcat mortal de un polițist alb, iar tensiunile au revenit în orașul din Missouri. Un miting organizat pentru comemorarea uciderii lui Michael Brown a degenerat, iar tensiunile au cuprins din nou orașul, necesitând decretarea stării de urgență, luni, scrie lexpress.fr.

Luni, de altfel, un adolescent, inculpat pentru că a tras în direcția polițiștilor, a fost rănit grav în timpul mitingului de comemorare a lui Michael Brown.

Autorităţile au luat această decizie ca să prevină noi incidente, în condiţiile în care mai mulţi proprietari de magazine din oraş sunt gata să se apere cu arma în mână de actele de vandalism ale manifestanților.

Decretând starea de urgență, un reprezentant al comitatului Saint Louis, de care ține Ferguson, a declarat că poliția locală și-a asumat responsabilitatea ”gestionării urgențelor polițienești” în oraș. Comitatul a luat această decizie ”în lumina violențelor din seara precedentă, a violențelor din orașul Ferguson și a pericolului potențial pentru persoane și bunuri”, potrivit sursei citate.

Peste 50 de persoane au fost arestate la Saint Louis, după ce au rupt cordonul de securitate din fața unui tribunal, mulțimea cerând ”dreptate” pentru Michael Brown. (M.C)




 
 
Manifestatii violente in Ferguson, SUA 

Posted by OMG News on Tuesday, 11 August 2015



 

Alte stiri din Externe

Ultima oră