Nu doar politicienii români se ceartă din cauza femeilor. La fel se întâmplă și la greci

01 Iun 2015
Nu doar politicienii români se ceartă din cauza femeilor. La fel se întâmplă și la greci
Yanis Varoufakis, ministrul grec de finante, a stabilit ca Elena Panariti sa reprezinta statul elen la FMI. Decizia a pus pe jar pe toata lumea din cauza faptului ca Panariti a facut parte din aceeasi comisie si in perioada guvernului precedent, apartinand dreptei socialiste. Numirea ei a provocat furia a 43 de parlamentari (dintr-un total de 149) ai stângii radicale SYRIZA, la putere, precum și reacția multor cadre din guvernul lui Alexis Tsipras, prim-ministru și președinte al SYRIZA, notează France Presse.

"Cineva care reprezintă politica Memorandumului (de austeritate) nu poate reprezenta actualul guvern ale cărui principii și valori sunt complet diferite", au declarat deputații într-o scrisoare deschisă publicată duminică seară de agenția de presă greacă Ana (semioficială).

Yanis Varoufakis nu este la prima “abatere”. El a mai fost acuzat, in urma cu o doua luni ca a reusit sa creeze un climat negativ pe durata negocierilor cu UE si FMI. Pentru a detensiona situatia, echipa greaca care se ocupa de relatia cu creditorii a fost reorganizata.

Situatia de la Atena seamana cu cea existenta in primul mandat al presedintelui Traian Basescu la Palatul Cotroceni. Elena Udrea a provocat atunci un scandal urias intre premierul Calin Popescu Tariceanu si seful statului din cauza unor biletele care ar fi plecat de la Palatul Victoria catre Basescu.

Alte stiri din Externe

Ultima oră