Rand Paul, candidat pentru Casa Albă: “Opriți spionajul ilegal făcut de Agenția Națională de Securitate!”

31 Mai 2015
Rand Paul, candidat pentru Casa Albă: “Opriți spionajul ilegal făcut de Agenția Națională de Securitate!”
Senatorul Republican și candidat pentru cursa prezidențială din 2016, Rand Paul a anunțat o adevărată cruciadă împotriva Actului USA PATRIOT. El a promis că va lupta împotriva documentului (act al Congresului, semnat la 26 octombrie 2001 de Președintele George W. Bush n.r.) care permite spionarea în masă a cetățenilor Statelor Unite în numele securității statale.


“Voi forța expirarea acestui program ilegal prin care Agenția Națională de Securitate își spionează cetățenii”, a scris el într-o declarație politică publicată pe sait-ul său de campanie. “Sunt gata să fac asta și intenționez să fac o dezbatere despre cum putem lupta cu terorismul fără a renunța la libertățile noastre”.

La începutul acestei luni Casa Alba a promulgat o lege - USA Freedom Act – care limitează întrucâtva activitatea NSA în privința interceptărilor ilegale. Cu toate că noua lege limitează controversata Sectiune 215 din Actul USA PATRIOT, aruncă asupra companiilor de telefonie responsabilitatea de a păstra înregistrarea convorbirilor telefonice care ar putea fi cercetate de autorități, scrie Russia Today.
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră