Noua Zeelandă are nevoie de imigranţi. Motivul este surprinzător

27 Feb 2017 | scris de Istvan Deak
Noua Zeelandă are nevoie de imigranţi. Motivul este surprinzător

Premierul Noii Zeelande, Bill English, a surprins pe toată lumea, luni, după ce a declarat că țara sa trebuie să se bazeze pe muncitori imigranți, deoarece mulți localnici nu pot trece testul antidrog la angajare.În ultimele 12 luni până la data de 31 ianuarie, 71.300 de imigranți au intrat în Noua Zeelandă, conform unui raport al Biroului de Statistică făcut public luni.

Întrebat de jurnalişti despre numărul tot mai mare de imigranţi din Noua Zeelandă, English a spus că unul dintre obstacolele din prezent este pur şi simplu testul antidrog. Şi asta, în timp ce există deja 140.000 de neozeelandezi şomeri, într-o ţară cu 4,8 milioane de locuitori, scrie rtbf.be.

"Conform regulilor privind siguranța la locul de muncă, nu poți avea angajați sub influența drogurilor, iar mulți dintre tineri nu pot trece acest test", a adăugat el.

Un studiu apărut în 2012 în publicația medicală The Lancet arăta că printre australieni și neozeelandezi se înregistrează cel mai mare procent de consumatori de cannabis și metamfetamină din lume.

English a mai declarat în aceeași conferință de presă că nivelul record al imigrației nu este o problemă pentru Noua Zeelandă.

Pe de altă parte, principala formațiune politică de opoziție, Partidul Laburist, a spus că această creștere a numărului de imigranți înrăutățește criza locuințelor, în special în Auckland, cel mai mare oraș, care găzduiește o treime din populație, potrivit Xinhua, preluată de agerpres.ro..

Opoziția acuză de asemenea că imigrația tot mai numeroasă afectează bugetele pentru infrastructură și serviciile sociale.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Externe

Ultima oră