Noua Barbie e surdă iar Ken are vitiligo

15 Mai 2022
Noua Barbie e surdă iar Ken are vitiligo

Extinzându-și gama de jucării inclusive, Mattel oferă celebrei păpuși aparate auditive, în timp ce partenerul ei are o afecțiune a pielii, scrie Le Matin

Cu gama sa de păpuși Fashionistas, Mattel vrea să ofere jucării care sărbătoresc diversitatea, astfel încât fiecare copil să găsească o Barbie sau Ken care să le semene. Gama include o variație de culori ale pielii și părului, dar și morfologii diferite.

De asemenea, producătorul a decis să reprezinte dizabilitățile. Există astfel o Barbie într-un scaun cu rotile. Două modele noi tocmai au fost lansate, așa cum a anunțat site-ul Mademoizelle. Barbie poate purta acum aparate auditive, semn că această păpușă este greu de auz. „Este inspirant să vezi că oamenii care suferă de pierderea auzului sunt reprezentați de o păpușă. Sunt foarte fericit că tinerii mei pacienți pot vedea și se pot juca cu o păpușă care le seamănă”, a spus audiologul care a participat la dezvoltarea acestei păpuși.

A doua noutate este un Ken cu vitiligo. Aceasta este o boală care provoacă depigmentarea pielii. Gama, care include deja 175 de modele, va primi în curând o Barbie cu picior protetic. Mattel explică că nu este vorba doar de a crea păpuși care să arate ca toți copiii, ci și că se pot juca tocmai cu Barbie și Ken-uri diferite de ei, pentru a înțelege mai bine diversitatea.

Alte stiri din Externe

Ultima oră