New York Times a câștigat trei premii Pulitzer.
LISTA CÂȘTIGĂTORILOR celor mai prestigioase distincţii din jurnalismul american

21 Apr 2015
New York Times a câștigat trei premii Pulitzer. <br />LISTA CÂȘTIGĂTORILOR celor mai prestigioase distincţii din jurnalismul american
New York Times a câștigat trei premii Pulitzer, cele mai prestigioase recompense americane în domeniul presei. Primul premiul a fost acordat la categoria "Intarnațional", cotidianul new-yorkezcâștigând pentru modul în care a relatat despre epidemia de Ebola din Africa occidentală. Al doilea câștigător al premiului de la New York Times a fost fotograful Daniel Berehulak, laureat la categoria "Fotografie", tot pentru acoperirea epidemiei de Ebola, iar Eric Lipton, ziarist la același cotidian, a primit premiul la categoria "Jurnalism de investigație".

Premiul "Breaking news" la fotografie a fost acordat colectivului de fotografi de la St Louis Dispatch pentru felul în care au acoperit evenimentele din Ferguson după moartea lui Michael Brown, tânăr de culoare neînarmat ucis de un polițist în luna august a anului trecut.

LISTA CÂȘTIGĂTORILOR celor mai prestigioase distincţii din jurnalismul american
 
La această ediție au primit premii 22 de laureați la 21 de categorii. New York Times a avut cinci finaliști la patru categorii. Comitetul Pulitzer a selecționat 55 de finaliști la cele 21 de categorii care, în afară de jurnalism, cuprind printre altele poezie, ficțiune, muzică, teatru și istorie. Alți laureați au fost Los Angeles Times și Washington Post. (V.M.)


Alte stiri din Externe

Ultima oră