NATO „nu face literalmente nimic” pentru a opri Rusia, spune Ucraina

26 Mai 2022
NATO „nu face literalmente nimic” pentru a opri Rusia, spune Ucraina

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a acuzat NATO că „nu face literalmente nimic” în fața invaziei Rusiei în țara sa, scrie The Guardian

Kuleba a lăudat UE pentru deciziile sale „revoluționare” de a susține Kievul, dar a spus că alianța militară NATO a fost „complet marginalizată”.

Noi vedem NATO ca o alianță, ca o instituție care este complet marginalizată și nu face practic nimic. Îmi pare rău să o spun.

a spus Kuleba la Forumul Economic Mondial de la Davos

El a mai spus că la începutul războiului Rusiei în Ucraina, „exista un sentiment public că NATO era forța puternică și UE era capabilă doar să-și exprime diferite niveluri de îngrijorare”:

Dar războiul este întotdeauna un test care scoate măștile.

Kuleba a lăudat Bruxelles-ul pentru „deciziile sale revoluționare, pe care nici ei înșiși nu se așteptau să le ia”, și a acceptat că unii aliați NATO „ne ajută”.

El a respins, de asemenea, afirmația Moscovei că ar fi gata să ofere un coridor umanitar pentru navele care transportă alimente pentru a părăsi Ucraina, în schimbul ridicării unor sancțiuni.

Nu puteai găsi un exemplu mai bun de șantaj în relațiile internaționale.

Dacă cineva îl cumpără, cred că există o problemă cu acea persoană și nu ar trebui să pierdem prea mult timp încercând să înțelegem de ce acea persoană face acest lucru.

 a spus el audienței de la Davos.

Un înalt diplomat rus a cerut miercuri mai devreme ridicarea sancțiunilor împotriva Moscovei, ca o condiție pentru a preveni criza alimentară globală care se profilează ca urmare a ofensivei sale în Ucraina.

Alte stiri din Externe

Ultima oră