Munți de gunoaie pe stradă. Ierusalimul, de nerecunoscut, din cauza grevei gunoierilor!

30 Ian 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Munți de gunoaie pe stradă. Ierusalimul, de nerecunoscut, din cauza grevei gunoierilor! Galerie foto (2)

Capitala Israelului, cu munți de gunoaie în mijlocul străzii? Imagini incredibile, dar reale. E greva gunoierilor, pe fondul unei nemulțumiri mai ample.

Toate serviciile publice au fost închise duminică, prima zi din săptămână, în Israel. Cu excepția școlilor. 

Motivul este un protest la adresa întârzierii transferului bugetului de către Ministerul de Finanțe, care a aprobat un buget de 800 de milioane de shekeli pentru municipalitate, la începutul acestui an.

Ministerul de Finanțe nu a adoptat încă bugetul orașului, așa că greva serviciilor municipale continuă, ca și perturbările în traficul rutier și acumularea de gunoaie în orașul în care pe fiecare piatră sau bucată de pământ scrie istorie.

Gunoaiele nu au fost ridicate de duminică, publicul nu a putut fi primit la Primărie, iar linia specială de apel 106 nu funcționează.

Foto: Secret Jerusalem group, Facebook

Atât timp cât nu se găseste o soluție la această situație, orașul nu are un buget aprobat pentru 2017, și, potrivit legii, totul e blocat. Nu se fac angajări, totul e înghețat, proiectele sunt oprite, iar altele noi nu pot fi depuse.

Există însă o veste bună. Camera web din Ierusalim de pe site-ul miscareaderezistenta.ro prezintă un unghi al orașului în care nu apar gunoaie. Vă puteți delecta cu imagini, dând click pe LIVE VIDEO, după ce accesați linkul următor:
http://miscareaderezistenta.ro/webcam/ierusalim-panorama-orasul-vechi-22.html

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră