Morți MISTERIOASE în Kazahstan. Au fost descoperite 121.000 de cadavre în două săptămâni! Experții internaționali, în ALERTĂ (VIDEO)

01 Iun 2015
Morți MISTERIOASE în Kazahstan. Au fost descoperite 121.000 de cadavre în două săptămâni! Experții internaționali, în ALERTĂ (VIDEO)
În urmă cu trei săptămâni se credea că în saigaua kazahă se află aproximativ 300.000 de antilope. Între timp, oamenii de știință din Kazahstan au descoperit nu mai puțin de 121.000 de cadavre ale acestor animale, scrie The Christian Science Monitor
 
Oficiali ai ministerului Agriculturii din Kazahstan au anunțat că experți internationali investighează, la această oră, moartea misterioasa a animalelor, mai ales că în această țară se află 90% din numărul total al antilopelor de saiga din întreaga lume, specie care acum este pe cale de dispariție.
 
"Moartea acestor antilope este o imensă tragedie. Dacă și anul viitor se va mai întâmpla așa ceva, antilopele vor disparea cu totul”, a declarat zoologul Bibigul Sarsenova. 
 
"Credem că moartea animalelor a fost provocată de o bacterie numită Pasteurellosis”, a spus într-o conferință de presă Yerzhan Madiyev, un oficial din cadrul agenției veterinare. 
 
Pasteurellosis este o bacterie care poate infecta animale precum capre, iepuri, pisici și caini, dar și oameni. 
 
Bacteria apare în tractul respirator superior, însă oamenii de știință spun că poate face rău celor care au sistemul imunitar slăbit.
 
Experții kazahi, împreună cu specialiști din Marea Britanie și Germania, fac acum teste asupra solului, aerului și apei pentru a găsi indicii ce pot duce la rezolvarea misterului care provocat moartea acestor antilope. (V.M.)

Alte stiri din Externe

Ultima oră