Mormântul lui Iosif de la Nablus, în nordul Cisiordaniei, a fost incendiat de palestinieni (VIDEO)

16 Oct 2015
Mormântul lui Iosif de la Nablus, în nordul Cisiordaniei, a fost incendiat de palestinieni (VIDEO)
Palestinienii au dat foc, vineri dimineață, mormântului lui Iosif de la Nablus, în nordul Cisiordaniei, un loc venerat de evrei.

Atacul a provocat pagube importante, au anunțat autoritățile israeliene. Mormântul mormântului patriarhului biblic a fost incendiat în urma anunțului mișcării Hamas, în care palestinienii au fost chemați la o zi de “furie” împotriva Israelului, relatează Reuters.
 
Atacul intervine în contextul în care palestinienii și israelienii sunt angajați în unele dintre cele mai dure confuntări. Până acum s-au înregistrat 32 de morți și peste 1.000 de răniți de partea palestiniană, și șapte morți și zeci de răniți de partea israeliană.
 
Despre mormântul lui Iosif
 
...se afla in partea estica a vaii dintre muntii Garizim si Ebal, la marginea vestica a orasului Nablus, aproape de localitatea biblica Sichem.
 
Iosif a fost fiul cel mai iubit al patriarhului biblic Iacob. El a murit pe cand era inca in Egipt si, potrivit cartii lui Iosua, trupul lui a fost adus din Egipt si inmormantat in apropiere de Sichem. 
 
Mormantul lui Iosif este unul dintre cele mai sfinte pentru iudei, ei crezand ca aici, alaturi de Iosif, au fost inmormantati si cei doi fii ai sai, anume Efraim si Manase. 
 
Potrivit traditiei locului, acest loc este recunoscut drept loc de inmormantare al lui Iosif, de crestini, inca de la inceputul secolului al IV-lea. Samaritenii tin la sfintenia acestui loc inca din secolul al XI-lea.
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră