Mobilizare în Transnistria! Tinerii cu vârste între 18 și 27 de ani, înrolați forțat în armata regimului separatist

21 Iul 2015
Mobilizare în Transnistria! Tinerii cu vârste între 18 și 27 de ani, înrolați forțat în armata regimului separatist
Autoritățile din Transnistria au anunțat o nouă amplă mobilizare a tinerilor în rândurile forțelor armate ale autoproclamatei republici. Un ordin în acest sens a fost semnat luni de liderul transnistrean Evgheni Șevciuk, potrivit independent.md.
 
„Se înrolează pentru efectuarea serviciului militar în rândul forțelor armate, de grăniceri și trupele interne cetățeni de sex masculin cu vârsta între 18 și 27 de ani”, se menționează în ordinul semnat de liderul separatist și citat de mass-media locală.
 
Potrivit documentului, se înrolează în rândurile armatei toți bărbații de vârsta corespunzătoare, care sunt la evidență militară sau sunt obligați să stea la evidență, dar nu sunt înregistrați ca rezerviști. Mai mult decât atât, urmează a fi recrutați și bărbații care anterior au beneficiat de amânare privind înrolarea în forțele armate, dar din anumite motive au pierdut dreptul la această amânare. Înrolați urmează a fi și cetățenii transnistreni care anterior au fost trași la răspundere pentru încălcarea regulamentului evidenței militare, se spune în decretul emis de liderul de la Tiraspol. Nu au rămas fără atenție și absolvenții instituțiilor superioare de învățământ.

În conformitate cu decretul semnat de Șevciuk, ei urmează în decursul anului să fie înrolați pentru a face serviciul militar.
 
Mobilizarea în Transnistria a fost anunțată pentru întreg anul curent în conformitate cu așa-zisa constituție transnistreană. (V.M.)

Alte stiri din Externe

Ultima oră