Misterul zborului MH370. “Abia acum poate să înceapă doliul”

31 Iul 2015
Misterul zborului MH370. “Abia acum poate să înceapă doliul”
Descoperirea, recentă, a unei bucăți de aripă de avion, provenită de la un Boeing 777, la Saint-Andre, în Insula Reunion, este de o importanță științifică mondială, dacă este vorba despre zborul MH370 al companiei Malaysia Airlines, dispărut la 8 martie 2014, cu 239 de persoane la bord. Acest fragment de 2 m lungime găsit miercuri pe o plajă din estul insulei este ”de același tip” precum cele ale aparatelor Boeing 777. Bucata găsită a fost trimisă în Franța pentru analiză.

Experții au estimat deja, având în vedere aspectul ei, că ar putea fi vorba despre un flaps, o secțiune a aripii avionului pe care piloții o acționează la decolare sau aterizare.

Adjunctul ministrului malaezian al Transporturilor a apreciat vineri deja că soluționarea misterului dispariției avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines ”se apropie”.

Dincolo de speranțele experților, însă, dar și de curiozitatea planetară, această descoperire reprezintă și un moment de spranță pentru familiilor celor 239 de victime, care așteaptă răspunsuri de mai bine de un an, scrie zinfos974.com.

Ghyslain Wattrelos, care și-a pierdut soția și cei doi copii în această tragedie aviatică, și ai cărui soră și cumnat au creat un comitat de susținere în cadrul Asociației MH370 France, a afirmat că, dacă se confirmă că este vorba despre un fragment provenit de la avionul Malaysia Airlines, doliul familiilor poate începe abia acum.

”Atât timp cât nu există o dovadă a prăbușirii, mai rămâne o speranță infimă, ideea obsedantă că poate avionul a aterizat undeva. Dacă ai proba că aceste fragmente provin din acel avion, abia atunci este o dovadă a prăbușirii. Iar asta este o altă poveste care începe, iar pentru noi abia acum poate să înceapă doliul”, a explicat acesta pentru agenția France Presse. ”Este un moment foarte dureros pentru familii. Vrem să aflăm adevărul chiar dacă ultima noastră speranță minusculă dispare definitiv”, a declarat acesta. (M.C)

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră