MISTER MACABRU. Mai multe bărci din lemn, pline cu cadavre decapitate, au fost descoperite în largul Mării Japoniei (VIDEO)

02 Dec 2015 | scris de Veronica Micu
MISTER MACABRU. Mai multe bărci din lemn, pline cu cadavre decapitate, au fost descoperite în largul Mării Japoniei (VIDEO)

Potrivit reprezentanților Pazei de Coastă, cadavrele se aflau în stare avansată de descompunere, două dintre ele fiind decapitate, iar în una dintre bărci au fost găsite şase cranii.

Prima barcă a apărut în luna octombrie, următoarele fiind descoperite în noiembrie.

Autoritățile japoneze încearcă să rezolve misterul apariției acestor ambarcațiuni fantomă, de unde vin și ce s-a întâmplat cu cei aflați la bord.

Până la această oră, se bănuieşte că navele au sosit din Coreea de Nord. Un indiciu care indică această direcţie sunt literele coreene inscripţionate pe barca în care au fost găsite zece cadavre, care fac referire la numele forţelor militare de apărare ale Coreei de Nord.

Un alt indiciu ar putea veni de la o bucată de pânză zdrențuită, găsită tot în una dintre bărci, și care ar putea fi de la un steag național nord-coreean, potrivit celui mai important post de radio japonez.

Yoshihiko Yamada, expert maritim, a declarat pentru CNN că navele sunt de o "asemănare izbitoare" cu cele folosite de dezertori în Coreea de Nord .

"Bărcile sunt realizate din lemn, sunt vechi și cântăresc foarte mult. Ele nu se pot deplasa foarte rapid și motoarele nu sunt suficient de puternice pentru a lupta împotriva curenților", a explicat Yamada.

Presa japoneză a speculat că ambarcațiunile ar fi fost, de fapt, nave de pescuit care s-au abătut de la curs.

John Nilsson-Wright, directorul secției asiatice din cadrul Institutului Regal pentru Afaceri Internaționale, din Londra, consideră însă că este mult mai probabil ca persoanele decedate să fi murit în încearcarea de a fugi de regimul din Coreaa de Nord, cu precizarea că acest lucru nu poate fi afirmat cu exactitate având în vedere puținele informaţii de care dispune în acest moment.

“Ceea ce știm este că pentru acei oameni care locuiesc în afara capitalei, viaţa rămâne în continuare extrem de grea, iar necesitatea economică şi dotrinţa pentru o libertate politică i-ar putea încuraja pe unii să încerce să părăseacă ţara”, a mai spus Wright. (V.M.)  

Alte stiri din Externe

Ultima oră