MINUNEA ARHITECTURALĂ din Abu Dhabi.
Marea Moschee seik Zayed, în imagini care-ți taie răsuflarea (VIDEO)

06 Apr 2015
MINUNEA ARHITECTURALĂ din Abu Dhabi. <br />Marea Moschee seik Zayed, în imagini care-ți taie răsuflarea (VIDEO)
400.000 de credinciosi fac pelerinajul în fiecare an la Marea Moschee seik Zayed, din Abu Dhabi, venind aici sa se roage in timpul sarbatorii Eid, ce marcheaza sfarsitul lunii de post musulmane Ramadan.

Construita in perioada 1996-2007, fiind cea mai mare moschee din Emiratele Arabe Unite si a opta cea mai mare din lume, Marea Moschee seik Zayed este o adevarata minune arhitectonica.

"Moscheea a fost descrisa ca fiind capodopera arhitecturii islamice si o adevarata minune a lumii moderne. Este incredibil de frumoasa, iar atentia pentru detalii pur si simplu iti taie rasuflarea.

Interioarele sunt uluitoare, la fel cupolele, minaretele, fantanile si pilonii incrustati. Un fotograf se simte rafatat in acest loc. Atata timp cat voi trai in Abu Dhabi voi vizita mereu Marea Moschee si voi continua s-o fotografiez", a declarat pentru Daily Mail fotograful britanic Julian John.

Covorul are o suprafata de 6.000 de metri patrati

Moscheea este construita in intregime in marmura de Italia, are patru minarete cu inaltimea de 107 metri si 82 de domuri cu sapte dimensiuni diferite. Are 96 de coloane, dintre care 24 principale, in interior si 1.084 in exterior.

Mii de pietre rare si semipretioase au fost utilizate pentru decoruri, unele incrustate in marmura. Moscheea detine un fabulos covor iranian lucrat manual, cu o suprafata de peste 6.000 de metri patrati, cel mai mare din lume.

Covorul acopera podeaua salii principale de rugaciune, unde au loc peste 9.000 de credinciosi. Exista 2.268.000.000 de noduri in covor si a fost nevoie de aproximativ doi ani pentru a fi finalizat. Covorul cantareste 45 de tone, costul sau fiind estimat la 8,5 milioane de dolari.

Marea Moschee are sapte candelabre aduse din Germania, care incorporeaza milioane de cristale Swarovski. Cel mai mare candelabru de aici este al doilea cel mai mare candelabru din interiorul unei moschei si al treilea cel mai mare din lume!

Marea Moschee seik Zayed poate primi peste 40.000 de credinciosi, fiind cea mai mare moschee din Orientul Mijlociu. (V.M.)

Alte stiri din Externe

Ultima oră