Ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen, a refuzat să poarte hijab în vizita din Arabia Saudită (VIDEO)

15 Dec 2016 | scris de Cristi Semeghin
Ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen, a refuzat să poarte hijab în vizita din Arabia Saudită (VIDEO)

Refuzul ministrului german se petrece la scurt timp după ce cancelarul Angela Merkel a îndemnat la interzicerea purtării vălului islamic in Germania, notează The Sun.

Atât von der Leyen, cât și celelalte membre ale echipei sale au refuzat purtarea vălului, în ciuda afirmației sale că respectă Arabia Saudită și tradițiile sale.

Decizia de a nu purta hijab în timpul întâlnirii cu prințul moștenitor Mohammed bin Salman al Saud, a fost primită cu revoltă în țara în care o femeie așteaptă decizia tribunalului pentru că s-a fotografiat în public fără să poarte văl, cel mai probabil urmând să fie condamnată să suporte mai multe lovituri de bici în public.

Potrivit unui cotidian iranian, von der Leyen a declarat că "nicio femeie din delegația mea nu va fi obligată să poarte abaya, deoarece dreptul de a-și alege ținuta este un drept împărtășit în mod egal de femei și bărbați".

"Ministrul german al Apărării nu a purtat deliberat valul saudit. Aceasta este o insultă la adresa Arabiei Saudite", afirma un utilizator pe Twitter.

Alte stiri din Externe

Ultima oră