Ministrul francez al Justiției: Telefoane mobile și Internet, în închisori, o ideea care nu este absurdă

22 Aug 2017 | scris de Magda Marincovici
Ministrul francez al Justiției: Telefoane mobile și Internet, în închisori, o ideea care nu este absurdă

Ministrul francez al Justiției, Nicole Belloubet, în vizită la centrul penitenciar La Farlede, aproape de Toulon, a abordat un subiect intens discutat: telefoanele mobile în închisoare, transmite M6Info. 

Este o idee propusă de un controlor general de privațiuni de libertate, Adeline Hazan. Subiectul i-a împărțit pe profesioniști de mai mulți ani.

Într-un interviu acordat publicației La Provence, apărută marți, ministrul Justiției Nicole Belloubet susține autorizarea telefoanelor mobile în închisoare. Ideea propusă de Adeline Hazan nu este absurdă, spunea ministrul Justiției, mai ales că sunt telefoane controlate. Ministrul Belloubet este de părere că trebuie date deținuților mijloace de comunicare. De asemenea, ministrul Justiției crede că sunt necesare telefoane fixe în celule. 

La jumătatea lunii august, Adeline Hazan declara pe France Inter că a propus autorizarea telefoanelor mobile care nu pot fi folosite decât pentru câteva numere, verificate, inclusiv acces limitat la internet. De altfel, în prezent, deținuții pot să apeleze câteva numere de telefon care sunt verificate.

La întrebarea jurnalistului de la France Inter privitor la rolul pe care îl are Internetul în reinserția deținuților, Adeline Hazan a spus:”evident, li se cere deținuților să căute un loc de muncă, să fie în contact cu familia lor. Ei ar putea astfel să căute o ofertă de muncă sau să rămână în contact cu familia, de asemenea, în mod controlat. În prezent, ei pot să scrie scrisori care sunt citite, la fel și cu Internetul.

Adeline Hazan a ținut să precizeze că nu a propus niciodată ca deținuții să scrie ce vor sau să navigheze oricum pe Internet.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră