Ministrul de Externe al Austriei: Trebuie să limităm ajutorul social pentru imigranți

02 Noi 2015
Ministrul de Externe al Austriei: Trebuie să limităm ajutorul social pentru imigranți
Încă din luna iunie, ministrul de Externe al Austriei, Sebastian Kurz, face presiuni pentru limitarea ajutorului social pentru cetățenii UE care lucrează în Austria.  

El și-a reiterat această poziție la întâlnirea de marți, de la Londra, cu omologul său britanic Philipp Hammond.

Britanicul i-a confirmat că și Marea Britanie pregătește o ințtiativă legislativă care să modifice normele UE, mai ales că 2017 va aduce un referendum privind rămânerea sau ieşirea Marii Britanii din UE.

“Faptul că cetățenii UE au dreptul să lucreze oriunde în UE este un bun deosebit și o valoare fundamentală a Uniunii Europene. Cine vrea să o protejeze, trebuie să fie mai restrictiv cu ajutoarele sociale”, a declarat Kurz, citat de nachrichten.at.

Hammond a subliniat că imigranții în Marea Britanie vor fi obligați să cotizeze mai mulți ani în sistemul de asigurări sociale, până să li se permită să primească ajutor social.

Kurz cere o limitare a ajutorului social la nivelul țării de origine. “Dacă un român lucrează în Austria, dar copiii săi trăiesc în România, atunci el  trebuie să încaseze ajutor social la nivelul celui oferit de sistemul românesc”, a adăugat ministrul austriac.

El caută de mai multe luni sprijin din partea partenerului de coalitie SPO pentru impunerea acestei inițiative. (I.D)

Alte stiri din Externe

Ultima oră