Ministrul austriac de Externe: UE ar trebui să renunţe la cotele de imigranţi

03 Oct 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Ministrul austriac de Externe: UE ar trebui să renunţe la cotele de imigranţi

"Consider eronată măsura de a distribui 160.000 de refugiaţi în statele membre în curs de doi ani (...) Uniunea Europeană nu ar trebui să se mai agaţe de asta (de planul cotelor de refugiaţi), ar trebui să renunţe la el", a mai spus ministrul austriac în interviul pentru publicaţia germană, preluat de Russia Today şi citat de mediafax.ro.

Distribuirea de refugiaţi cu ajutorul cotelor nu funcţionează pentru că multe state nu sunt pregătite se primească un număr mare de azilanţi, a mai adăugat Kurz.

"O altă problemă este reprezentată de faptul că refugiaţii refuză să meargă în anumite ţări UE. De exemplu, România a fost forţată să accepte mii de cote (de refugiaţi). Dar doar câteva sute de persoane vor să meargă în România", a mai spus oficialul austriac.

El avertizat că neînţelegerile dintre statele europene pe tema acestui plan ar putea ameninţa "coeziunea întregii Uniuni Europene." Kurz a a atras atenţia şi în cazul criticării Guvernului de la Budapesta pentru poziţia adoptată în această chestiune. "Devine periculos atunci când unele ţări ale Uniunii Europene creează impresia că sunt un model de virtute comparativ cu alte state membre."

Alte stiri din Externe

Ultima oră