Ministerul bulgar de Interne dezminte informațiile potrivit cărora caută un român și o franțuzoaică, presupuși teroriști

10 Aug 2015
Ministerul bulgar de Interne dezminte informațiile potrivit cărora caută un român și o franțuzoaică, presupuși teroriști
Ministerul bulgar de Interne a dezminţit informaţii de presă potrivit cărora autorităţile caută doi presupuşi terorişti care ar avea legături cu gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), potrivit ediţiei de duminică a ziarului 24 Ceasa, relatează site-ul Novinite.com.

Informaţia publicată duminică de presa bulgară duminică, anterior, este "o interpretare greşită a măsurilor adoptate de către Ministerul de Interne", a anunţat ministerul într-un comunicat, potrivit site-ului de știri. Ministerul de Interne precizează că măsurile de securitate sporite despre care presa a scris duminică au fost luate ăn orașul Burgas, unde s-a desfășurat festivalul de muzică ”Spiritul Burgasului”. De asemenea, controalele sunt menite să descopere punerea în circulație a documentelor false de identitate.

Presa a scris că poliţia l-ar fi căutat pe Mimo Popescu, un cetăţean român, şi pe Ezida Elham, o franţuzoaică de origine iraniană, a scris 24 Ceasa anterior, citând surse din cadrul poliţiei.

Cărţile de identitate românească şi franceză ale celor două persoane postate pe site-urile unor publicaţii sunt false, a declarat ministerul duminică seara.

Si MAE de la București a dat publicității un comunicat în care precizează că informațiile oferite de presa din Bulgaria, duminică, nu corespund realității.

"Potrivit unui comunicat oficial dat publicităţii astăzi de Ministerul de Interne bulgar, precum şi datelor obţinute de la autorităţile bulgare competente prin intermediul Ambasadei României la Sofia, informaţiile vehiculate de către presa din Bulgaria cu privire la doi suspecţi de activităţi teroriste nu corespund realităţii. Conform aceleiaşi surse, informaţiile respective reprezintă consecinţa unei interpretări denaturate a unor ample măsuri de securitate dispuse de forţele de ordine din ţara vecină, atât în contextul unui eveniment public de anvergură din oraşul Burgas, cât şi în cadrul strategiei interne de combatere a migraţiei ilegale şi a activităţii infracţionale vizând falsificarea documentelor de identitate", precizează MAE, într-un comunicat.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră