Militar german, arestat. Bărbatul plănuia un atentat terorist

27 Apr 2017
Militar german, arestat. Bărbatul plănuia un atentat terorist

Autoritățile din orașul bavarez Hammelburg (sudul Germania) au arestat un militar german suspectat de planificare a unui atac terorist, au confirmat joi procurori și surse din cadrul forțelor armate federale Bundeswehr.


În vârstă de 28 de ani, suspectul se prezenta ca un fost refugiat sirian în landurile Hessa și Bavaria la sfârșitul anului 2015 și începutul lui 2016, planificând să comită un atac motivat de xenofobie, a informat presa locală.

Bărbatul a fost trimis ca militar al Bundeswehr-ului în orașul francez Illkirch și a intrat pentru prima dată în vizorul autorităților când a ascuns o armă de foc obținută pe căi ilegale într-o toaletă a aeroportului din Viena acum câteva luni, au declarat oficiali.

Potrivit procurorului șef Nadja Niesen, există dovezi care sugerează că bărbatul intenționa să folosească arma de foc pentru a comite un "act grav de subversiune violentă".

Aproximativ 90 de ofițeri de poliție au efectuat miercuri raiduri în 16 locuri din Germania, Austria și Franța în legătură cu suspectul, a declarat biroul procurorului din Frankfurt.

Un student în vârstă de 24 de ani a fost de asemenea arestat miercuri sub suspiciunea de a fi servit ca un complice. Autoritățile au percheziționat apartamentul studentului și au descoperit elemente care încalcă legislația germană privind armele, potrivit procurorilor, care nu au oferit detalii.

Alte stiri din Externe

Ultima oră