Miliari americani vor antrena unităţi ale Armatei ucrainene

26 Iul 2015
Miliari americani vor antrena unităţi ale Armatei ucrainene
Statele Unite au anunţat extinderea programului de antrenare a forţelor de securitate ucrainene. În noua etapă vor fi pregătiţi militari din unităţile armatei, scrie sentinelrepublic.com.
Militarii americani din Brigada 173 de forţe speciale antrenează în prezent luptătorii din batalioanele de voluntari incluse în Garda Naţională - o structură paralelă de securitate, subordonată Ministerului de Interne, care a jucat un rol important în luptele împotriva separatiştilor din est.

Administraţia americană a alocat sumele necesare pentru extinderea programului până la sfârşitul anului.

„Statele Unite vor continua să antreneze forţele de securitate ale Ucrainei în această toamnă. E vorba de mici unităţi ale Ministerului Apărarii, care vor fi antrenate pentru operaţiuni interne de securitate de instructori din forţele noastre din Europa. Va fi un program identic cu cel lansat în martie pentru Garda Naţională. Antrenamentele vor începe în toamnă, în apropierea frontierei cu Polonia”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Mark Toner.

„Guvernul Ucrainei a solicitat antrenarea a 5 batalioane. Vom face acest lucru din noiembrie, în tranşe, timp de un an. Vor fi batalioane de infanterie, pregătite tactic, aşa cum am procedat şi în cazul unităţilor româneşti”, a subliniat comandantul Forţelor SUA din Europa, gen. Ben Hodges.

Statele Unite au furnizat Ucrainei ajutor militar de 250 de milioane de dolari şi arme non-letale.

Unii oficiali americani au propus transferul către armata ucraineană a unor baterii de radar sofisticate, care să permită identificarea tirurilor inamice.

Este de aşteptat ca Moscova să reacţioneze dur după decizia Administraţiei americane. (M.C)

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră