Miliardarul Donald Trump şi menstruaţia. Remarca sexistă care a pus capac

09 Aug 2015
Miliardarul Donald Trump şi menstruaţia. Remarca sexistă care a pus capac
Donald Trump probabil s-a descalificat din cursa pentru Casa Albă, după o nouă provocare, de data asta sexistă. Cel puţin asta pare să creadă o parte din tabăra republicană din SUA, scrie lemonde.fr. Miliardarul american, care se vrea preşedintele SUA, a provocat un val de indignare sâmbătă, din cauza remarcilor sexiste care au şocat până într-atât încât i-a fost retrasă o invitaţie la o importantă reuniune politică.

Trump, care a mai provocat polemici, dar este în fruntea sondajelor pentru alegerile primare din SUA, a insinuat vineri că o jurnalistă-vedetă de la postul de televiziune Fox News i-a pus întrebări „nedrepte”, la prima dezbatere televizată de joi, pentru că era în perioada dificilă a lunii, adică la ciclu.

„Se vedea cum îi iese sânge din ochi, sânge din... sau de unde o fi ieşit”, a spus el la CNN referitor la Megyn Kelly, care l-a întrebat despre insultele sexiste proferate în trecut.

Donald Trump a adăugat că „nu are prea mare respect pentru ea”.

Ulterior, pe reţeaua de socializare Twitter, el a afirmat că a vrut să spună că-i curgea sânge din nas respectivei jurnaliste.

Ca urmare a acestei declaraţii, simpatizanţi republicani care îl invitaseră să intervină sâmbătă la un miting în Atlanta i-au retras invitaţia. „Chiar dacă îl apreciez personal pe Donald Trump, remarca sa referitoare la Megyn Kelly la CNN a mers prea departe”, a declarat Erick Erickson, redactor-şef al site-ului RedState, apropiat de republicani, care organiza evenimentul.

Dezbaterea de joi dintre principalii candidaţi la primarele republicane, organizată de Fox News, a bătut recordurile de audienţă, cu 24 de milioane de telespectatori, graţie în special prezenţei lui Donald Trump, care a dominat-o. (M.C)

Alte stiri din Externe

Ultima oră