Mii de refugiaţi au ajuns în Viena şi Munchen, după ce au aşteptat la graniţa ungară

01 Sep 2015
Mii de refugiaţi au ajuns în Viena şi Munchen, după ce au aşteptat la graniţa ungară
Mai multe trenuri din Ungaria, care transportau mii de refugiaţi, au început să sosească laViena şi Munchen, relatează Al Jazeera. Ungaria a permis refugiaţilor, majoritatea provenind din Siria, să se urce în patru trenuri care au pornit de la Budapesta, în direcţia Austria şi Germania.

Poliţia din Viena a declarat marţi că 3.650 de refugiaţi au ajuns în oraş luni, reprezentând un număr-record pentru o singură zi.

Pasageri din trenuri au declarat că autorităţile austriece au renunţat să mai aplice regulile Uniunii Europene de filtrare a refugiaţilor care au solicitat deja azil în Ungaria.

Mulţi dintre refugiaţii care au sosit la gara din Viena luni seara au încercat să se urce în alte trenuri, care se îndreptau spre Germania, poliţia aflată la faţa locului privind impasibilă şi preferând să nu intervină, au declarat martori oculari citaţi de Al Jazeera.

Refugiaţii au scandat “Germania, mulţumim!”, atunci când au văzut un semn de “Bine aţi venit” din partea  unui grup de localnici la gara din Munchen.

În trenul care a sosit la Munchen se aflau circa 500 de refugiaţi, majoritatea din Orientul Mijlociu.

Circa 190 de imigranți au fost controlați la Rosenheim, la sud de Munchen, și îmbarcați apoi în autobuze pentru a ajunge la o fostă cazarmă, în timp ce ceilalți 200 de imigranți și-au continuat drumul până la Munchen. 

La Munchen, acești refugiați, în principal din Siria, Afganistan și Eritreea, au fost conduși într-o clădire de lângă gară unde au fost înregistrați, în așteptarea sosirii unui alt tren în timpul nopții de data aceasta de la Viena, cu imigranți plecați din Ungaria. 

Imigranții sosiți în Germania fac parte dintre cele circa 2.000 de persoane care așteptau în gările din Budapesta, transformate în tabere improvizate de refugiați în ultimele zile.

Autoritățile ungare, care i-au împiedicat anterior să se urce în trenuri fără viza necesară pentru a călători în spațiul de liberă circulație Schengen, i-au lăsat să plece în cele din urmă luni la bordul unor cu trenuri cu destinația Austria și Germania.  (I.D) 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră