Meteorologii și biologii, bulversați de un fenomen ieșit din comun. "Se întâmplă în aproape toată Norvegia. Cad din cer cu miile!"

17 Apr 2015
Meteorologii și biologii, bulversați de un fenomen ieșit din comun.
Meteorologii si biologii norvegieni incearca sa explice un fenomen extrem de ciudat, care a avut loc in sud-vestul, unde zapada masura peste jumatate de metru. Potrivit The Local, mii de rame au cazut din cer, strania intamplare fiind descoperita de biologul Karstein Erstad, aflat la schi în Bergen.

"Am văzut mii de rame pe suprafata zapezii. Pareau moarte, dar cand le-am luat in mana au inceput sa se miste", a povestit profesorul.

Initial, Erstad a crezut ca ramele au iesit din pamant la suprafata zapezii, dar dupa ce a analizat mai bine situatia a realizat ca asa ceva ar fi fost imposibil.

"In multe locuri, grosimea stratului de zapada depaseste jumatate de metru sau chiar un metru asa ca ramelor le-ar fi fost dificit sa se tarasca prin zapada rece", a spus biologul.

Imediat ce fenomenul a fost mediatizat de canalul public de stiri NRK, oameni aflati in mai multe zone ale Norvegiei au semnalat fenomene identice. Astfel, "ploi" asemanatoare au fost raportate de localnici din Lindas, Suldal si Femunden, aceasta din urma fiind situata aproape de granita cu Suedia.

"Oamenii au observat fenomene identice in mai multe zone din Norvegia. Este foarte ciudat si foarte greu de spus de cate ori s-a mai intamplat asa ceva", a mai spus Erstad, care a precizat, totusi, ca o intamplare asemanatoare a mai avut loc in Suedia, in anii '20. (V.M.)

Alte stiri din Externe

Ultima oră