Merkel s-a întâlnit cu Hollande: Așteptăm propuneri serioase de la premierul Greciei

06 Iul 2015
Merkel s-a întâlnit cu Hollande: Așteptăm propuneri serioase de la premierul Greciei
Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, s-a întâlnit, luni, la Paris, cu președintele Franței, Francois Hollande, pentru a discuta situația creată în Grecia, după ce referendumul de duminica a respins acordul cu creditorii internaționali.

În cadrul unei declarații comune de presă, cei doi lideri au subliniat că "ușa va rămâne deschisă pentru discuții" cu Atena, însă i-au cerut premierului grec Alexis Tsipras "propuneri serioase" pentru a putea găsi o ieșire din actuala criză.

"Așteptăm acum propuneri concrete din partea premierului grec. Este urgent să avem acest tip de propuneri, pentru a putea găsi o ieșire din situație, așa cum se prezintă aceasta astăzi", a confirmat cancelarul federal german.

Înainte de întâlnirea cu Merkel, Hollande a insistat că  ”rămânem fără timp. Este o situație urgentă pentru Grecia, dar și pentru Europa”, relateaza International Business Times.

Băncile din Grecia au rămas închise luni, iar programul lor este incert, pentru zilele următoare. AFP relatează că marți și miercuri acestea vor fi închise, dar anunțul nu a fost făcut oficial.

Alte stiri din Externe

Ultima oră