Merkel-Hollande, primul discurs comun germano-francez în Parlamentul European după 26 de ani

05 Oct 2015
Merkel-Hollande, primul discurs comun germano-francez în Parlamentul European după 26 de ani
Cancelarul german, Angela Merkel, și Președintele Franței, François Hollande, vor vorbi în plenul Parlamentului European, la Strasbourg, miercuri, 7 octombrie.

Discursurile lor se vor concentra pe chestiuni europene de actualitate și vor fi urmate de o dezbatere cu liderii grupurilor politice. Este primul discurs comun al liderilor francez și german din noiembrie 1989, când președintele Mitterrand și cancelarul Kohl au vorbit cu deputații despre sfârșitul Războiului Rece.

Discursurile lui Hollande și Merkel vor fi urmate de reacții din partea fiecărui grup politic. Cei doi vor răspunde eurodeputaților și apoi își vor încheia discursurile.

Discursul comun vine pe fondul deteriorării crizei din Siria, care a dus la o creștere bruscă a numărului imigranților în ultimele luni.

Unele țări din UE au probleme în a face față, în timp ce altele se tem să primească refugiați și imigranți, al căror număr este în continuă creștere.

Criza datoriilor din Grecia și modul în care țările UE își coordonează politicile economice rămân, de asemenea, probleme importante. (I.D)

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră