Merkel a tensionat dezbaterile de la Bruxelles privind refugiații, după ce a cerut instituirea cotelor permanente

16 Oct 2015
Merkel a tensionat dezbaterile de la Bruxelles privind refugiații, după ce a cerut instituirea cotelor permanente
Cancelarul german Angela Merkel a cerut la reuniunea Consiliului European să se includă în concluziile summitului și obiectivul instituirii cotelor permanente de refugiați.

Conform unor surse diplomatice citate de AFP, solicitarea cancelarului german a tensionat dezbaterile, mai mulți lideri prezenți la summit — printre care s-au numărat premierii ungar, polonez și spaniol — amintindu-i șefei guvernului de la Berlin că, după ce s-a stabilit deja repartizarea punctuală a 160.000 de refugiați, s-a convenit că acest subiect este închis.

Prin urmare, solicitarea cancelarului german nu a fost inclusă în document, dar la conferința de presă ce a urmat ea a insistat că își va urmări în continuare scopul de a vedea instituite cotele permanente de refugiați, demersul ei fiind susținut și de președintele Comisiei Europene, Jean Claude-Juncker.

Conform Organizației Internaționale pentru Migrație, anul acesta circa 472.000 de refugiați veniți mai ales din țările arabe au intrat în Grecia, cei mai mulți continuându-și călătoria către vestul Europei. Adjunctul ministrului grec pentru migrație, Yanis Muzalas, prezent și el la conferința de presă, a declarat că în Grecia se află permanent între 60.000 și 80.000 de refugiați.

Alte stiri din Externe

Ultima oră