Medicii englezi, în prima lor grevă din ultimii 40 de ani

12 Ian 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Medicii englezi, în prima lor grevă din ultimii 40 de ani

Guvernul se aşteaptă ca 4000 de operaţii, care nu sunt urgenţe, să fie anulate în timpul grevei medicilor, prima din 1975 când s-au organizat pichete în faţa unor spitale. Medicii tineri sau rezidenţii, care reprezintă peste jumătate din numărul total al medicilor plătiţi de stat prin Serviciul Naţional de Sănătate (NHS), vor ca la sfârşitul acestei luni să oprească lucrul pentru 48 de ore şi să nu asigure nici măcar urgenţele, timp de 9 ore, pe 10 februarie.

"Această grevă nu e necasară, va provoca daune", a declarat luni premierul britanic, David Cameron. "Vom face tot ce e posibil pentru a diminua efectele acestei greve, dar nu putem avea o asemenea grevă la nivelul NHS fără a crea probleme pacienţilor", a mai spus el.

NHS, care oferă asistenţă medicală gratuită pentru toţi şi reprezintă o treime din cheltuielile guvernamentale privind serviciile publice, este de obicei una dintre cele mai importante probleme în timpul alegerilor, adesea fiind considerată "călcâiul lui Ahile" pentru conservatorii lui Cameron. Disputele recente au condus, de asemenea, la preocupări privind finanţarea adecvată a NHS, necesară pentru a menține standarde de îngrijire ridicate.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră