Un alt american a fost acuzat de uciderea ilegală a unui leu

03 Aug 2015
Un alt american a fost acuzat de uciderea ilegală a unui leu
După dentistul Walter Palmer, un al doilea american, tot medic, a fost acuzat de autorităţile din Zimbabue de uciderea ilegală a unui leu. Anunţul vine după cererea autorităţilor din Zimbabue privind extrădarea lui Palmer, care l-a ucis pe leul Cecil. Moartea acestuia a provocat o dezbatere internaţională despre trofeele de vânătoare, scrie voanews.com.

Autorităţile din Zimbabue l-au  acuzat de medicul Jan Casimir Seski din Pensilvania de uciderea ilegală a unui leu, lângă Parcul Naţional Hwange, în luna aprilie a acestui an, folosind un arc cu săgeţi. Proprietarul terenului şi organizatorul de safari Headman Sibanda au fost deja arestaţi în acest caz. Parcurile naţionale din Zimbabue şi autoritatea privind managementul vieţii sălbatice au suspendat vânătoarea leilor, leoparzilor şi elefanţilor în zona Hwange .

Săptămâna trecută, vestea uciderii celebrului leu cu coamă neagră Cecil de către dentistul Palmer a provocat indignare la nivel internaţional prin mesaje transmise prin social-media. Într-o declaraţie dată la 28 iulie, palmer a susţinut că el a crezut că l-a vânat legal pe Cecil. 

Citiţi mai multe ştiri din Externe!

Alte stiri din Externe

Ultima oră