Primul matador care moare, după 31 de ani, la o coridă

10 Iul 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Primul matador care moare, după 31 de ani, la o coridă

Tot sâmbătă, un bărbat de 28 de ani a murit după ce a fost împuns de un taur într-o cursă desfăşurată în satul Pedreguer, lângă Valencia. Ultimul matador care a murit într-o coridă a fost  Jose Cubero, zis Yiyo, în 1985.

Imaginile televizate arată cum taurul îl aruncă în aer pe Barrio, înainte de a-l împunge în partea dreaptă a pieptului. Premierul spaniol Mariano Rajoy a transmis condoleanţe familiei lui Barrio, pe Twitter.

El Pais  scrie că în ultimul secol 134 de persoane, inclusiv 33 de matadori, au fost ucişi de tauri în Spania. Anul trecut, matadorul Francisco Rivera Ordonez a fost rănit grav în timpul unei coride din oraşul Huesca.

Aproximativ 2,000 de coride au loc în fiecare în Spania, dar numărul acestora este în scădere. În 2010, Catalonia a devenit a doua regiune a Spaniei care a interzis coridele, după insulele Canare. 

Opozanţii acestor coride le descriu ca fiind barbare, în timp ce fanii, printre care şi premierul Rajoy, spun că este o tradiţie, o formă de artă, cu rădăcini adânci în istoria naţională.  

Într-un alt incident petrecut sâmbătă, un bărbat a fost ucis într-o cursă cu tauri din Pedreguer. Presa spaniolă relatează că el a încercat să ajute un alt participant la cursă, care fusese împuns de un taur în gât şi abdomen. 

Între timp, sâmbătă, la festivalul San Fermin de la Pamplona, un japonez de 33 de ani a fost împuns în piept, iar un spaniol, în braţ. Alte 12 persoane au fost rănite, conform autorităţilor locale din Pamplona. 



Alte stiri din Externe

Ultima oră