A murit Marvin Minsky. Matematicianul de geniu avea 88 de ani

26 Ian 2016 | scris de Cristi Ionescu
A murit Marvin Minsky. Matematicianul de geniu avea 88 de ani

Matematicianul american și cercetătorul în știința computerelor Marvin Minsky, unul dintre pionierii domeniului inteligenței artificiale, a murit la vârsta de 88 de ani, în urma unei hemoragii cerebrale. A fost unul din cei doi cofondatori ai Laboratorului pentru inteligență artificială din cadrul Massachusetts Institute of Technology, în 1959, alături de John McCarthy.

A fost unul dintre susținătorii cercetării individuale în domeniul inteligenței artificiale, solicitând ca cei care au idei în acest domeniu să fie susținuți în cercetările lor ca să și le poată pună în practică, criticând, în schimb, abordarea acestui domeniu de companiile mari din tehnologie precum Google sau Facebook. '' Trebuie să lăsăm companiile mari și să oferim sprijin indivizilor care au idei noi pentru că vânzarea lucrurilor deja existente nu prea a dat roade'', a spus Marvin Minsky anul trecut, într-unul din ultimele sale interviuri pentru MIT Technology Review, conform BBC News.

Marvin Minsky a primit numeroase premii și distincții de-a lungul timpului, printre care premiul Alan Turing, cea mai înaltă distincție în știința computerelor, în 1969. A fost căsătorit și a avut trei copii.

Alte stiri din Externe

Ultima oră