Martin Schulz: Dacă împărțim un milion de oameni printre cele 507 milioane din UE nu e nici o problemă

24 Oct 2015
Martin Schulz: Dacă împărțim un milion de oameni printre cele 507 milioane din UE nu e nici o problemă
Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, se declară optimist înaintea reuniunii speciale de duminică, la care vor participa liderii de stat din Germania, Austria, Bulgaria, Croația, Grecia, Ungaria, Slovenia și România, dar și reprezentanții a două state non-UE, Macedonia și Serbia.  

“Dacă împărțim un milion de oameni printre cele 507 milioane din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, atunci nu va fi nici o problemă”, a declarat Schulz, la televiziunea phoenix, citat de finanzen.net.

El solicită “decizii rapide” în contextual crizei “dramatice” a refugiaților și promite “bani și personal” pentru apărarea granițelor externe ale Europei.

“Dacă toți depind ca un singur stat să își îndeplinească sarcinile atunci ajungem la o limită. Granița externă a Bulgariei este una europeană, la fel și cea a Greciei. De aceea, una dintre consecințe este că statele care nu pot proteja eficient granițele externe să primească sprijin.

O mai bună protejare a a granițelor naționale nu este o alternativă. Nu pot să îmi imaginez că la granițele Germaniei să fie tabere, unde forțele de ordine să împiedice oamenii să meargă unde doresc. Asta nu este o soluție.

Singura soluție este ca la granițele externe să avem așa-zise puncte fierbinți, unde refugiații sunt preluați direct, înregistrați și apoi incluși într-un sistem de împărțire la care să participe toate cele 28 de state UE. Nu în ultimul rând trebuie să combatem mult mai puternic cauzele acestei migrații”, a declarat Schulz, pentru sursa citată.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră