Mari artisti rusi au fost interzisi in Ucraina. Pe lista neagra apare si Depardieu

09 Aug 2015
Mari artisti rusi au fost interzisi in Ucraina. Pe lista neagra  apare si Depardieu
Conflictul dintre Rusia si Ucraina ia forme care de care mai ...uimitoare.

Ucraina a publicat o lista neagra cu 13 artisti considerati o amenintare la adresa securitatii nationale deoarece au sustinut anexarea Crimeii dar si pe separatistii rusi.

Cap de lista este Gerard Depardieu, devenit cetatean rus acum doi ani si declarat persona non grata in Ucraina acum o luna. Depardieu a sustinut prin declaratii anexarea Crimeii si , in general, politica lui Putin.

Interdictia ucrainiana se refera la interzicerea difuzarii si cantecelor acestor artisti la televiziunile si posturile de radio din Ucraina si se refera inclusiv la productiile din epoca sovietica. Problema este ca multe productii cinematografice, populare in Ucraina, au in distributie , pe langa starurile interzise si mari personalitati artistice de prim rang care s-au trezit, la randul lor, interzise si ele.

De remarcat ca pe lista apar mari vedete extrem de populare in spatiul ex-sovietic-Mihai Boiarski si Iosif Kobzon,ultimul supranumit “Frank Sinatra al URSS”- dar care in restul Europei nu spun mare lucru.

Ideea dezlipirii Ucrainei de sfera de influenta rusa cat si problema Crimeii vazuta ca parte integranta a istoriei ruse, a polarizat intelectualitatea de la Moscova, buna parte din ea avand pozitii publice vehemente, de regula, impotriva puterii de la Kiev.Cat despre Depardieu va fi cam dificil pentru ca el a aparut pana acum cam in 120 de filme...
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră