Marea Britanie renunță la președinția rotativă a Consiliului UE

20 Iul 2016 | scris de Veronica Micu
Marea Britanie renunță la președinția rotativă a Consiliului UE

Anunțul făcut de Executivul de la Londra vine cu puțin timp înainte de prima întâlnire oficială a premierului Theresa May cu omologul său german, Angela Merkel.

Potrivit BBC, May l-a anunțat telefonic pe președintele Consiliului European, Donald Tusk, de decizie, transmițând, totodată, că Marea Britanie "va fi extrem de ocupată cu negocierile privind ieșirea din UE".

"Sunt hotărâtă ca Regatul Unit să facă din ieșirea din UE un succes și de aceea am decis să mă duc la Berlin și Paris imediat după ce mi-am preluat atribuțiile", se arată în comunicatul Executivului. 

"Nu subestimez provocarea de a negocia ieșirea noastră din UE și cred ferm că a fi capabili să vorbim cinstit și deschis despre problemele cu care ne confruntăm va fi un element important al unei negocieri reușite", a mai spus May. 

După Berlin, primul ministru britanic se va deplasa joi la Paris, unde are preconizată la ora locală 18:30 (16:30 GMT) o întâlnire cu președintele Francois Hollande.

Decizia guvernului de la Londra vine la aproape o lună după referendumul la care britanicii au votat în favoarea ieșirii Regatului Unit din Uniunea Europeană.

Alte stiri din Externe

Ultima oră