Cine va fi noul premier al Marii Britanii. David Cameron a confirmat

11 Iul 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Cine va fi noul premier al Marii Britanii. David Cameron a confirmat


Este vorba despre ministrul britanic de Interne, Theresa May. Andrea Leadsom, secretar de stat la Energie, în vârstă de 53 de ani, s-a retras luni din cursa pentru Downing Street 10.
Ea și-a anunțat retragerea printr-o declarație pentru presă făcută la Londra, subliniind că Theresa May, pe care o susține, este ”cel mai bine plasată” pentru a conduce Guvernul. Numai că Theresa May este, de fapt, singura ”plasată”.
Theresa May, un ministru de Interne ferm, a stat departe de războiul intern care a zguduit Partidul Conservator în timpul campaniei pentru referendum și acum este candidata consensului pentru succesiunea lui David Cameron.
Eurosceptică în adâncul sufletului, Theresa May, 59 de ani, a decis totuși la începutul anului, în ciuda tuturor așteptărilor, să îi rămână fidelă premierului și să apere menținerea Marii Britanii în UE. Dar implicarea sa în acest sens a fost minimă, ea apărând chiar ideea limitării imigrației, tema favorită a taberei pro-Brexit, comentează 20minutes.fr.
Theresa May a afirmat luni că nu va încerca să rămână în Uniunea Europeană, contrar speranțelor unora, subliniind că britanicii au votat pentru ieșirea din UE. ”Brexit însemnă Brexit, iar noi vom fae din asta un succes”, a declarat Theresa May.

UPDATE

Premierul în funcție David Cameron a confirmat, luni, că Theresa May va fi premier, în locul său, precizând că acest lucru se va întâmpla de miercuri seara. Cameron a precizat că este încântat că ministrul de Interne îi va urma în post.

Alte stiri din Externe

Ultima oră