Rusia a vrut să bombardeze nuclear Londra în timpul Războiului Rece

24 Oct 2015
Rusia a vrut să bombardeze nuclear Londra în timpul Războiului Rece
O scrisoare a unui expert britanic în bombe atomice, dată publicităţii de Arhivele Naţionale ale Regatului unit, dezvăluie un complot în urma căruia Londra urma să fie rasă de pe suprafaţa pământului, scrie dailyrecord.co.uk.

William Penney, expertul britanic, care a contribuit la realizarea primei bombe atomice britanice, l-a avertizat în 1954, printr-o scrisoare top secret, pe preşedintele Autorităţii Energiei Atomice, Edwin Plowden, că gigantul rus pregăteşte lansarea câtorva bombe foarte puternice. Era perioada Războiului rece.

El a adăugat că bombele ar putea cădea peste tot în Londra şi că totul va fi distrus în jur pe o distanţă de trei mile, provocând ploi radioactive. " În loc să folosească 32 de bombe pentru Londra, vor folosi probabil trei, patru sau cinci, dar foarte puternice, care va avea acelaşi potenţial distrugător, dar nu şi aceeaşi precizie", a mai spus el. Penney a avertizat că bomba va fi mult mai puternică decât cea folosită  de SUA, în Japonia, la Nagasaki, care a ucis 74.000 de oameni în 1945.

Expertul britanic a murit în 1991 la 81 de ani.

Citiţi mai multe ştiri din Externe!

Alte stiri din Externe

Ultima oră